رفتن به محتوا رفتن به فوتر

حافظه و زوال شناختی

یک ارزیابی  ساده حافظه می تواند احتمال زوال  شناختی در سال های  بعد را مشخص کند.

یک مطالعه جدید نشان می دهد  در افرادی که مشکل تفکر و حافظه ندارند یک تست ساده حافظه می تواند پیش بینی کند که آیا  آن ها در سال های آینده دچارزوال شناختی و مشکلات حافظه خواهند شد یا خیر. 

دکتر الن گروبر، نویسنده این مقاله از کالج پزشکی آلبرت اینشتین در برانکس، نیویورک بیان می کند “: شواهد رو به افزایش نشان می دهند برخی از افراد بدون مشکل تفکر و حافظه ممکن است در واقع علائم  بسیار ظریفی از اختلال شناختی اولیه داشته باشند.  در مطالعه ما یک تست حافظه حساس و ساده خطر ابتلا به اختلال شناختی را در افرادی  که  بر اساس معیارهاعملکرد شناختی طبیعی داشتند پیش بینی  کرد.”

 مطالعه  دکتر گروبر شامل ۹۶۹  نفر با میانگین سنی ۶۹ سال بود که در شروع مطالعه هیچ مشکلی در تفکر یا حافظه نداشتند. شرکت کنندگان یک تست حافظه ساده انجام دادند و تا ۱۰  سال تحت نظر بودند.

آمون شامل دو مرحله بود. در مرحله مطالعه چهار کارت به افراد نشان داده می شد که  روی هر کدام  چهار آیتم  ترسیم شده بود. از شرکت کنندگان خواسته می شد که یک آیتم  ازیک دسته بندی خاص را شناسایی کنند.  به عنوان مثال،  پس از اینکه از شرکت کنندگان خواسته می شد نام یک میوه را بگویند، نام انگور را می گفتند.

در مرحله آزمون، ابتدا از شرکت کنندگان خواسته می شد آیتم ها را به خاطر بیاورند. از این طریق  توانایی آنها  در بازیابی اطلاعات سنجیده می شد.  سپس برای مواردی که به خاطر نمی آوردند،  نام دسته بندی به عنوان نشانه به آنها گفته می شد.  این مرحله ذخیره سازی حافظه را می سنجید.

شرکت کنندگان بر اساس نمرات آزمونشان به پنج گروه صفر تا چهاربر اساس سیستم مراحل اختلال حافظه عینی (Stages of Objective Memory Impairment -SOMI) تقسیم شدند.

گروه صفر بیانگر عدم وجود مشکل در حافظه می باشد.  گروه یک و دو بیان کننده دشواری  رو به رشد در بازیابی خاطرات هستند که می تواند پنج تا هشت سال قبل از زوال عقل رخ دهد.شرکتکنندگان  این گروه ها همچنان می توانند آیتم هایی را بر اساس نشانه هایی  که به آنها  داده می شود به خاطر آورند.  

در گروه  سوم و چهارم افراد نمی توانند  تمام  آیتم ها را حتی پس از ارائه نشانه به خاطر بیاورند .این گروه ها مشخص کننده یک تا سه سال قبل از زوال عقل هستند. در مجموع ۴۷ درصد از شرکت کنندگان در گروه صفر ،۳۵  درصد درگروه یک ، ۱۳ درصد در گروه دو و ۵ درصد در گروه سه و چهار به صورت ترکیبی  بودند.

از میان شرکت کنندگان ۲۳۴ نفر به مروردچار  اختلال  شناختی شدند. محققان پس از همسان سازی جنس،تحصیلات و ژنی که بر خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در افراد تأثیر میگذارد  دریافتنند در مقایسه با سیستم مراحل اختلال حافظه عینی در مقایسه با افراد گروه صفر احتمال ابتلا به اختلالات شناختی در افراد گروه  یک و دو، دو برابر بیشتر بود.

افرادی که در گروه سه و چهار بودند سه برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلال شناختی بودند. پس از در نظر گرفتن  نشانگرهای زیستی بیماری آلزایمر از جمله پلاکهای آمیلوئید مغز سیستم مراحل اختلال حافظه عینی خطر اختلال شناختی  را بیشتر پیش بینی می کند. محققان تخمین زدند که پس از ۱۰ سال، حدود ۷۲ درصد افراد گروه سوم و چهارم در مقایسه با حدود ۵۷ درصد افراد در گروه دوم، ۲۱ درصد در گروه اول و ۲۱ درصد در گروه صفر ۳۵  دچار اختلال شناختی می شوند.

 دکتر گروبر بیان می کند: ” نتایج ما از استفاده از سیستم مراحل اختلال حافظه عینی برای شناسایی افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات شناختی هستند  حمایت  می کند.”

تشخیص اختلال شناختی در مراحل اولیه برای محققانی که در حال بررسی درمان هستند، مفید است.  همچنین  این سیستم می تواند برای افرادی که  در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند مفید باشد به این صورت که این افراد می توانند به موقع از مشاوره  با  متخصصین سالمندی، جهت دریافت برنامه های درمانی برای داشتن مغز سالم ودر نتیجه سالمندی سالم  بهره مند شوند. محدودیت مطالعه این بود که اکثر شرکت کنندگان سفیدپوست و تحصیلکرده بودند. 

دکتر گروبر معتقد است که تحقیقات بیشتری در جمعیت های بزرگتر و متنوع تر در این رابطه مورد نیاز است.

 

منبع : neurosciencenews.com/cognitive-prediction-memory-test-23069

مترجم : شبنم نوری – دکترای روانششناسی شناختی

Follow by Email
LinkedIn
Instagram