هدف از این پست بررسی تاثیر تکنیک حافظه داستانی بر عملکرد حافظه در بیماران ام اس است. در این نوشته از ذهن آوا با خلاصه ی پژوهشی در این زمینه که در نشریه Pubmed منتشر شده است همراه باشید. (نام کامل و لینک متن کامل مقاله در پایان مطلب)
در بررسی اثربخشی تکنیک حافظه داستانی، طی یک دوره ۱۰ جلسه ای، شرکت کنندگان مورد ارزیابی قرار گرفتند. ارزیابی با استفاده از اطلاعات پس زمینه و تصویرسازی (جهت تسهیل یادگیری و بهبود حافظه) در افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) اجرا شد. در این کارآزمایی بالینی از ۸۶ شرکت کننده مبتلا به ام اس به طور تصادفی ۴۱ نفر در گروه درمان و ۴۵ نفر در گروه کنترل قرار داده شدند. شرکتکنندگان تحت ارزیابی هایی مشخص، شامل پرسشنامههایی برای ارزیابی حافظه روزمره، ارزیابی مجدد بلافاصله پس از درمان، و پیگیری طولانیمدت قرار گرفتند. در پیگیری طولانی مدت تا ۶ ماه پس از اتمام مرحله درمان، افراد در گروه درمان به دو گروه تقسیم شده یک گروه درجلسه تقویت کننده شرکت کردند و گروه دیگر در جلسه تقویت کننده شرکت نکردند. در نهایت مقایسه میان این دسته بندی ها انجام پذیرفت. اولین نتیجه این بود که گروه درمان شیب یادگیری مثبت و قابل توجهی را نسبت به گروه دارونما پس از درمان نشان داد. این نتایج در تمامی اریابی های انجام شده اعم از حافظه روزمره، رضایت عمومی و گزارش خانواده از ناکارآمدی اجرایی نتایج مثبتی را ثبت کرده است. همچنین دادههای پیگیری بلند مدت نشان داد که در دسته درمان، بهبود پس از درمان به طور مداوم ذکر شده است. نتایج نشان داد تکنیک حافظه داستای برای بهبود یادگیری و حافظه در ام اس موثر است.
شما می توانید برای مطالعه این تکنیک و متن کامل مقاله ای که خلاصه آن در سایت ذهن آوا منتشر شده است به لینک زیر مراجعه کنید. برای این کار کافی است بر روی نام مقاله که در ادامه نوشته شده است کلیک کنید. متن کامل این مقاله به صورت رایگان قابل مطالعه است.
An RCT to treat learning impairment in multiple sclerosis: the MEMREHAB trial